duminică, 26 septembrie 2010

back

stiu ca sunt dator cu niste poze din concediu
si povestea totala
dar sincer nu am avut cum si cand

va zic doar ca a fost extraordinar.....ca sper sa urmeze si mai muote dinastea...si ca ma asteapta inaltimi mai mari

luni, 16 august 2010

retezat and co...

s-am plecat
ne vorbim in vreo 2 saptamani
tineti pumnii de vreme buna :)

joi, 12 august 2010

muzikia

mi-am adus aminte de o melodie ce ascultam acuma ceva vreme intr-un mix :)
dau o bere la ala care isi da seama de unde :P




seba,gabi si bubba au cele mai mari sanse :)

o seara faina

marți, 3 august 2010

retezat

    Ne decidem asa pe ultim moment sa plecam in Retezat de weekend.Echipa: Sergiu si cu mine (b3b3) si o bucatita de traseu a mea draga sora.


    Initial planul era sa incerc sa ma intalnesc cu niste prieteni la Lacul Bucura,dar nestiind sigur daca pot merge,si uitandu-ma pe prognoza meteo, nu i-am incurcat...ei oricum plecasera de vineri. Dupa cateva discutii cu Sergiu ne decidem totusi sa plecam sambata dimineata :) si o conving pe soramea sa ne arunce cu masina la Nucsoara, cu promisiunea de a-i monta perdeaua saptamana urmatoare :P Dar...soramea afla ca este un lac la care se poate ajunge cu masina...drept urmare...schimbam planul si calculam traseul de la Gura Apelor(sau Gura Apei,am gasit ambele variante).


   Sambata dimineata cu bagajele foarte usoare(NICIODATA nu am avut asa rucsac usor) ne suim in masinuta si o luam spre Retezat...minunatul Retezat. Imi facusem pofta cu o saptamana inainte cu o excursie pana la Clopotiva si nu mai puteam de dorul potecilor si al minunatiilor montane . Dupa o mica escala la Sarmisegetuza la cetate ajungem incet si sigur la Gura Apelor si ma bucura enorm reactia surorii mele la ceea ce vede acolo :).Era prima data in zona si imi propusesem ca Task pe anul asta sa ajung cumva cu ea in Retezat chiar si asa in trecere. Carpati.org


 


    Dupa ce astia 2 fac o mica balaceala in lac(a se intelege bagat degetele in el :) ) ne intoarcem la magica masinuta si pregatim ce si cum luam cu noi mai departe,ne luam ramas bun de la a mea draga surioara si o luam la pas.


 


Carpati.org


Mica mica dar voinica.




   Traseul ce doream sa il urmam era pe marcaj CA pana la Lacul Zanoaga si apoi spre Lacul Bucura pe PR.


 


   Dupa vreo 500 de metri de mers pe drum forestier ajungem la pornirea in traseu,care incepe sublim cu o urcare de vreo 2 ore in care luam cam 500 de metri diferenta de nivel. Norocul a fost ca nu aveam bagaje grele,si urcam destul de bine.


   Sergiu imi tine lectia de biologie despre tot felul de ciuperci pe care le intalnim pe drum si pe care le cunoaste de cand se perinda prin muntii moldovei la bunici (fiind baiet paduri cutreieram parca erau versurile ).


Carpati.org


 


    La o mica pauza facem un mic(mare) pariu in ce parte e Nordul, pierd bineinteles pentru ca nu luasem in calcul muschii de pe copaci...drept urmare,am de carat ambii rucsaci vreo 100 de metri, nu a fost placut sa treci peste copacii culcati la pamant fara sa vezi nimica in fata.


 


 


Carpati.org


 


...dar pariul tot pariu...


 


   Ajungem in golul alpin si observam cam pe unde ar trebui sa inaintam,desi orientarea devine mai greoaie din cauza marcajelor acoperite de vegetatie.


   Fac cateva poze, fiind inebunit dupa floricelele astea violet (poate din cauza ca tin cu Poli :) )


 


Carpati.org


 


   Ajungem in prima portiune in care dam de cativa bolovani si...surpriza...sandalele mele dragi se rup, se pare ca era cazul sa le schimb, problema era ca ...astea erau singurele incaltari ce le aveam. Facem inventarul si cu cateva coliere si banda izolanta se rezolva problema :).


Carpati.org


 


   Imi pare rau dupa ele, m-au ajutat de multe ori :)


 


   Incet incet luam altitudine,trecem pe langa o stana, care mai tarziu aflam ca e al unui domn pe nume Anton.


   A doua mare problema este ca se anunta vremea neprielnica ce o tot anuntau unii si altii la meteo, se vedea ploaie serioasa inste Vf Retezat,inste Tarcu si tunetele erau tot mai aproape. Plus ca apa noastra se cam terminase de vreo ora si cautam cu disperare un izvor.


 


   La vreo 500 de metri de Stana pe platoul ce o urmeaza dam in sfarsit de primul parau,unde apa era rece ca gheata dar facem o mica pauza, bem pe saturate si pornim mai vioi mai departe. Ceata se puse deja,dar aici marcajul se vedea mai bine.


 Carpati.org


 


 


   Dupa intalnirea cu Dl Anton,care ne ghideaza spre Zanoaga,si ne anunta despre grindina din ziua respectiva de prin zona Vf Judele, o luam la pas incet incet si ajungem la Lacul Zanoaga.


   Stam pe Culme si ne minunam,niciunul din noi nu am mai trecut pe aici. Coboram cu gandul ca poate continuam pana la bucura,dar ceasul era 19 si dupa discutia cu domnii de la Refugiul Salvamont  ne decidem sa punem cortul si sa inoptam aici.


  Alegerea a fost foarte buna,ploaia incepand incet in timp ce noi terminam de montat cortul.


 


  Mancam bine,mai stam putin de vorba si ne punem sa dormim neavand altceva mai bun de facut, ploaia intrandu-si in drepturi.


 


  Toata noaptea a fost concert de rock in ceruri,fulgere,tunete,vant si ploaie sanatoasa, dar am dormit foarte bine si dimineata pe la 7 deja am facut ochi.


  Ploaia se cam oprea,asa ca ne decidem ca plecam spre Bucura.


Carpati.org


 


 


   Cand strangem cortul suntem putin incurcati de magari,care ne dadeau tarcoale, probabil incercand sa obtina ei ceva de la noi :)


  


 


 


Carpati.org


 


   Ne luam ramas bun de la Salvamont si cu promisiunea de a avea grija o luam la pas.


 


   Incet incet lasam Lacul zanoaga in urma si urmeaza un drum prin ceata spre Judele, drum pe care sincer mi-as fi dorit sa il facem pe vreme mai buna, dar asta e, ne descurcam cumva noi.


 


Carpati.org


Lacul Zanoaga


 


 Inaintam si cam tot ce vedem e poteca,si cand Sergiu rucsacul meu cand eu pe al lui,si bineinteles nelipsita ceata, dar eu eram obisnuit cu senzatia dupa o tura mai veche in Fagaras, asa ca ne indreptam spre Judele,nestiind daca trecem peste el sau pe langa,si la fiecare culme mai mare ce o vedem in fata ne dam cu presupusul daca ala e sau nu.


 


 


 


Carpati.org


Oare in dreapta e capatul lumii?


 


   Ajungem la rascrucea cu traseul ce duce pe Judele,dar ne decidem ca vizitam varful in alta tura, incercand din rasputeri sa-i prindem pe prietenii nostrii la Bucura. Asa ca incepem coborarea pe grohotis inspre marele lac, si lasam Judele in spate.


   Ceata se ridica rapid si in cinci minute avem priveliste spre salba de lacuri glaciare ale Retezatului.


 


 


 


 


 


Carpati.org


Minutul 1


 


Carpati.org


Minutul 5


 


 


Carpati.org


Lacul Judele


 


 


Carpati.org


 


  Sunt coplesit de minunatia muntelui si cobor uitandu-ma cand in stanga cand in dreapta,cand la lacuri cand la bolovani de diferite forme,cand la cate un varf golas care se mai iveste pe dupa nori, pana cand atentia imi e atrasa de ceva miscare in fata, si imi dau seama ca sunt marmote, incepe coborarea in liniste dar mai rapida, cand un pas cand o poza, fiind in extaz de fericire ca in sfarsit vad si eu marmotele :)


 


 Carpati.org


 


   Daca Sergiu stia ce faceam eu defapt, el fiind in spate, poate reuseam sa ma apropii mai mult de ele, dar nestiind cine fluiera, le sperie neintentionat, asa ca fotomodelele mele dispar....pacat.


Carpati.org


 


Pe acolo am venit noi


 


 


 Ajungem la Bucura, ne dam seama ca amicii nostri plecasera deja, intrebam un grup si ne confirma ca la 8 ei plecasera, de dimineata, cauza fiind ploaia de dinainte. Facem o mica pauza si luam Saua Bucurei in piept, mai tragand cu ochiul cand la Lac cand la vacutele de langa el.


 


Carpati.org


Lacul Bucura si Saua Bucurei


 


Carpati.org


Lacul Bucura


 


 


Carpati.org


MUUUUUU


 


 


 


 Sergiu gaseste un petec de zapada,si tine sa ii fac o poza pentru pinguinii lui :)


 


 


Carpati.org


 


 Dupa ce aflam vesti de la prietenii nostri, prinzand semnal in Saua Bucurei, incepem coborarea spre Lacul Pietrele si mai departe pe BA.


 


Carpati.org


Coborare.


 


 


Carpati.org


Lacul Pietrele


 


  Ajungem la Bordul Tomii, poteca e deja rau in toata regula,ne intalnim pe drum cu un grup de turisti germani, mirati de faptul ca noi eram in sandale si adidasi, trecem podul si ajungem la Cabana Gentiana unde ne oprim pentru un ceai si pentru a manca.


Carpati.org


Bordul Tomii


Carpati.org


Podul pe care era sa imi rup gatul


 


trecem prin padure, ajungem la cascada mea preferata (care spre rusinea mea nu stiu cum o cheama) si apoi la drumul forestier de duce spre Carnic.


 


 


Carpati.org


Cascada.....


 


   Deja mergeam putin teleghidati dupa atata coborare, dar era ok, incercam sa vedem cum ajungem si noi inapoi acasa,deja fiind vreo 4 dupamasa, si ajungem in vreo jumate de ora la Carnic unde am vazut un semn ce nu ar trebui sa lipseasca de pe nici un traseu din Romania.


 


 


Carpati.org


ASA DA


 


   Ajungem pana la podul de la /nucsoara, unde dupa careva discutii mai "agresive" aflam ca avem cu ce pleca macar spre Simeria, de acolo urmand sa luam trenul spre Timisoara ori la ora 8 ori la 2 dimineata :)...preferam ora 8


 


   Un domn marinimos de la Jandarmeria Montana ne duce pana in Salasul de Sus (multumim) unde asistam la un meci de fotbal intre sate, meci foarte controversat din cate ne-am dat seama la final, si bem o bere pana vine Danut dupa noi sa ne recupereze.


 


 


Carpati.org


Meci


 


  Ajungem in Simeria  cu 5 minute inainte sa vina trenul, luam bilete, si seara pe la 12 suntem acasa.


Carpati.org


De cate ori am trecut prin gara asta....




 


Cam asta a fost tura noastra de weekend, un traseu superb, 6 + 9 ore de traseu, o zona pe care nu am mai vazut-o pana acuma, si o iesire care mi-a incarcat bateriile dupa o perioada mai stresanta.


 


 


 


Concluzii:


 


Merci Sergiu pentru suport.(tehnic si moral)


 


Merci sorela si Danut pentru transport, si ca ma suportati asa cum sunt :)


 


Retezatul e superb in orice perioada a anului.


 


 


Ce am invatat:


 


Poti merge in sandale la munte si cu bagaj usor si sa te descurci (doar ca trebe sa imi iau alte sandale)


Trebe sa iau mai multa apa cu mine in traseu, mai ales daca nu cunosc zona.


Am avut nevoie mica doar de un primus si de pelerinele de ploaie.


 


 


Retezat...ne vedem in 2 saptamani


 


 


 


Carari cu soare.


 


 


 


 


 


 


 

joi, 22 iulie 2010

+1

ceva extraordinar :)
cunoscatorii stiu :)



this is old skoool

muz

ceva ce am vazut la un momentdat pe mtv ....am ramas impresionat dar nu gaseam nmk pe net de la ei

si brusc azi mi-am adus aminte
suna super fain

sâmbătă, 17 iulie 2010

mt

mai 7 zile si voi fi pe munte
sau asa e planificat
abia astept
pana atunci dumunica doar la plimbarica:D
na vdm sambata :) care vine

vineri, 16 iulie 2010

this is my church

maxi jazz rulz....................

marți, 6 iulie 2010

azi

danke cretzu ...pt tot :D

a fost o zi relativ ok :D

si ....vine zi melodia de azi

vineri, 11 iunie 2010

plimbarica

am ramas uimit in ultimele zile de ce reusesc unii sau altii sa faca
pe langa Ticu Lacatusi care s-a plimbat putin prin Groenlanda ...pe la Cercul polar...am dat azi de un rus...am ramas marcat sincer

http://www.russianclimb.com/persons/den.html

cititi aici
eu nici macar nu stiu toate varfurile astea unde sunt
cred ca daca le punea unu peste altu ajungea pe luna demult :)

felicitari...kiar daca nu ma cunosc ....

marți, 1 iunie 2010

da...

stiu ca nu am mai scris de mult
am mute de zis dar nu imi gasesc cuvintele
cred ca uneori e mai ok sa ti in tine ce gandesti...

si ca idee....ascultati asta

joi, 22 aprilie 2010

no brain huh?!

fratilor...mai invatati geometrie...macar cata am invatat eu de la Tovarasa Pozderca...

cand nu ma lasati sa va spun parerea mea...tot va arat eu ca am dreptate....simplu si eficient :P


asta vine dupa o zi de kkt ...Foarte de KKT....

in alta ordine de idei...a inceput sezonul bicicletei...ce dor putea sa imi fie...liniste si pace....


va tzuc

duminică, 11 aprilie 2010

zi....

faina zi

am stat la povesti cu soramea...imi era dor....as dori sa reusim sa faem asta macar o data pe saptamana

in alta ordine de idei...am fost harnicutz :P ...am vopsit ...si e placut sa muncesti :) mai ales cand faci ceva care nu te solicita f mult...:P

plus...sergiu.....nu mai pleca in tunisia...ca iara fac abdomene de la ras :)))))


no sens ce am scris...dar e fain :P

marți, 16 martie 2010

27

wow
am ajuns si aici
multzam celor care au avut initiativa de a ma contacta
meri pt tot
merci pt cei care imi sunt alaturi
celor care si-au amintit
....
si da


raman cred acel copil ciudat cu acel ceva special...atata

see u 28.....

luni, 8 martie 2010

tm

melodia zilei.......


si ganditiva la ceva


aici e timisoara aici e tara noastra.....la asta ma duce gandul cand aud melodia asta
pt ca ce zice tipa e lafel cu ce simt eu depste TM

:)

1

a trecut un an
un an in care m-ai suportat asa cum sunt
un an in care amandoi ne-am schimbat f mult
un an plin de lucruri f frumoase

iti multumesc

sâmbătă, 6 martie 2010

patagonia

pe cand nu stiam exact unde e K2 pe harta lumii ,sau cand inca nu am vazut zapada mare pe munte in care sa te afunzi ...am inceput sa am un vis...aconcagua...e mare e frumos ...e departe...dar visul ramane :D

azi ma uitam in stanga dreapta pe net si am mai descoperit o kestie superba...12 zile trekking pe ghetar...
si ...am ramas....WOOOOOWWW

o punem si pe asta pe lunga lista.....:D...problema e ca e al naibii de departe...si al naibii de scump pt bugetul meu actual :)

dar...visele sunt pentru a fi indeplinite :D

p.s. va propun filmul psyche....merita

sâmbătă, 27 februarie 2010

lumea perfecta

uneori cred ca traiesc in lumea perfecta,am impresia asta despre ceea ce e in jur.

oameni care au impresia ca detin adevarul suprem
oameni care au impresia ca cunosc totul doar pentru ca au facut una sau alta
oamnei care stau langa tine doar atata cat au ceva de castigat
oameni care te cauta doar cand au nevoie
oameni fara bun simt
oameni materialisti
oameni inculti

tot acestia de sus nu exista

totul e frumos,totul e armonios,zboara fluturasii,toti iti sunt prieteni....

FUCK u all...ca sunteti pretutindeni.,....


mai bine mi-ati da un pumn in fatza decat sa va vad fatza "prietenoasa"

i'm good but not stupid.....



bine ati venit in lumea reala...

luni, 22 februarie 2010

ce n-a vazut parisu

e fain momentul in care iti aduci aminte de kestii din trecut,kestii placute,sa iti aduci aminte de ce faceai cand erai copil si inca mai poti face
sa iti dai seama de corpul tau in general,ca e in stare sa faca tot felul de nazbatii
sa iti dai seama ca desi sunt unele lucruri pe care le considerai demult uitate...ele sunt acolo si au locul lor in memorie...
si sa imi bag picioarele ca ma simt al naibii de bine acuma :D

am ascultat zilele astea la radio o mel mai veche .... dar faina



o seara faina

luni, 15 februarie 2010

valent-shit day

ma dispera in general ideea de valentine's day
toata lumea trandafiri...cicolata...si cadouri
un kkt
uras ideea ca intr-o anumita zi trebe sa demonstrezi ca iti e draga o anumita persoana
poti sa demonstrezi oricand oricum si in orice situatie...nu ai nevoie de o anumita zi
cat despre weekendul trecut...mega tare...super tare....atata de chill nu am mai fost de mult...
mancare...plimbarica...filme si monopoly....
:D
superb
merci


in alta ordine de idei...va propun filmul harry brown...fain..imi place ideea f mult,un om care pierde tot si castiga respect....

actorul din rolul secundar joaca super bine,am aflat acuma ca e cantaret...si va propun o mel :)

joi, 11 februarie 2010

azi...

Lumea fuge de cuvinte, deja nimeni nu spune ce simte
Deci nu mai avem nevoie de cuvinte


versurile ce urmareau zilele astea
imi palce melodia
imi plac versurile :D

si ma gandeam la ce inseamna lipsa de comunicare intr-o relatie de orice fel....mare problema...se pot pierde multe...dar na
nu putem sa fortam pe nimeni sa zica nimica,sau nu putem sa fim fortati sa zicem

de ce nu zicem ce gandim...din diverse motive...pentru ca ne e frica,pentru ca nu vrem sa deranjam,sau pentru ca nu reusim sa spunem prin cuvinte ceea ce gandim

o seara buna....


marți, 9 februarie 2010

melodia de azi :D



nu stiu exact pt ce sau la cine....

joi, 4 februarie 2010

oameni

da...e vb de oameni
poate de oamenii care au trecut prin viata mea pana acuma
si credeti-ma ca au fost multi
insa putini sunt cei care au reusit sa sparga carapacea ce e in jurul meu...
putini sunt cei care ma cunosc...care stiu modul in care gandesc...de ce am anumite reactii...de ce sunt happy sau suparat...putini sunt cei care reusesc sa ma asculte cand am ceva pe suflet...si sunt lafel de putini cei care reusesc sa ma inteleaga
am pierdut unii oameni care imi erau ca fratii...am pierdut oameni care ii credeam mereu aproape
dar le multumesc celor care au reusit sa ma suporte asa cum sunt...sa ma inteleaga si care orice ar fi ...sa fie macara acolo cu gandul spre mine

merci....
stiu ei cei care sunt inclusi aici

la restul....ne vedem la o bere si paote veti ajunge la nivelul asta



p.s.a aparaut albumul nou bitza...suna bine...mai ales mel 12 :D

marți, 2 februarie 2010

mel de azi....

care putin ma reprezinta....cred...

luni, 1 februarie 2010

melodia zile + altele

pe scurt...bagati poola in cmplexe...live your life...ca doar una ai....
si revenind la origini :D again :)

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

just one day...

se intampla uneori fara un motiv anume sa ai o zi proasta,in care chiar daca merg treburile sa te certi cu toata lumea,sa nu iti convina nimica, sa iti vina sa iti bagi picioarele in tot si sa te iei sa pleci in lume...se intampla...

dar tot se gaseste ceva ce sa te faca sa te simti mai bine la un momentdat...la mine in general e un somn bun (de care inca azi nu am avut parte), o discutie cu un prieten (asta urmeaza cred acuma :D) o bere rece (sau nu ....)...sau o melodie buna..




azi am avut parte de o zi dinasta....

joi, 28 ianuarie 2010

melodia zilei

..de-ai avea clorofila.....

no base day

asta e raspuns la un post de-a lu lala
da draga sunt deacord la ce zici

dar hai sa o luam alfel....
nu platesti impozitele in romania
nu stai aici sa iti iei toate poolale in cur de la sistem pentru ce vor ei sa le iei...
nu iti castigi existenta si nu mai stai de ceva vreme in romania sa sti cum e defapt
voi vedeti doar ce scrie in ziar si ce va zic unii sau altii
si eu sunt anti politicieni
anti tot ce e in romania...ce a ajuns romania acuma...incultura ajunsa la rang de arta, saracia lucie,incompetenta si prostia recompensata....
etc
lista e prea lunga sa scriu aici...ma bate fratele gugal ca ii umplu serverele...

dar ce e romania acuma ...cum o vedeti voi...altfel....


i love u...but ...come here to see the real romania


:d

marți, 26 ianuarie 2010

ca cadou

ca cadou de ziua mea...care va fi candva...o sa fac in var ain weekend o tura solo...sa vad cum e pe traseu cunoscut...vreau sa merg cum cand si daca vreau eu...sa stau singurel...sa simt ce e in jurul meu...sa imi pese doar de cum calc si ce e in jurul meu....sper sa reusesc
retezat...vin....

la multi ani laura


maine...minunata zi de 27 ianuarie...e ziua unei f bune prietene...o persoana deosebita...care prin anumite circumstante atenuante a ajuns sa ma cunoasca destul de bine :)

ce iti urez eu draga mea laura?!...sa ne vedem cu bine la prajitura din trandafiru...sa bem o bere in d'arc...sa iti fie bine pe unde esti...si sa ramai mereu ceea ce esti si cum te stiu eu

si iti trimit un pusi dulce...:D

LA MULTI ANI!!!!

vineri, 22 ianuarie 2010

da..

senzatia pe care mi-o da ora in care iau rucsacul...bag toate cele in el...ma gandesc ce am si ce nu am cu mine...sa ma sui in masina cu gandul la cateva ore de urcat continu....un ceai fierbinte la cabana...un vant rece pe o creasta...un soare ucigator...la 40 de grade...vreo 0 grade in august in cort...o bere cu prietenii la o cabana...un foc alaturi de cei dragi...o tocanitza transformata in pireu si carne...un somn intr-un pat...kiar cand nu e ora de somn...o cascada cu apa rece ca gheatza...un pateu bucegi pe un varf...niste capre negre...ideea cretina de a urca cu plasele in mana pe un munte...de a umbla in ceatza...de a cobora sau a urca pe trasee nemarcate...asta e ceea ce ma face pe mine fericit...ce ma face sa nu ma recunoasteti...sa fiu ala care nu ii pasa de nimica...doar de ideea de a fi acolo

asta e viata mea cred...ideea de a fi pe munte undeva...

joi, 21 ianuarie 2010

romania mea

cand eram mic nici nu stiam de o mare parte din ce e aici
invatasem de ele la scoala...si poate daca nu aveam oamenii din jurul meu nu ajungeam sa cunosc ce e romania defapt
nu manele nu batjocura,nu mizerie,nu zgomot,nu ce a ajuns o mare parte din ea acuma...
asta e romania care imi place mie
hai sa o cunoastem si sa o respectam













































o mica parte din ea